به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون اخبار ویژه خود نوشت: محسن رهامی(نایبرئیس انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها و عضو شورای منحله سیاستگذاری اصلاحطلبان) در گفتوگو با روزنامه صبحنو اظهار داشت: من معتقدم این روشها (تحریم انتخابات) جواب نمیدهد و هزینههایی را تحمیل میکند که این هزینهها، مستقیما روی دوش توده مردم بار میشود و در نتیجه فاصله ما با حاکمیت و مسئولان نظام که تا دیروز همکاران ما بودند را افزایش میدهد. این فاصله و شکاف البته به سالهای 88 یا 89 بازمیگردد و من در سالهای پس از آن برهه، تلاش داشتم تا با مشاوران رهبری یا اعضای شورای نگهبان که احساس میکردم گوش شنوایی هم دارند، صحبت و رایزنی کنم. من ساعتها با حضرات آیات مومن و یزدی جلسه داشتم. آیتالله مومن در یک جلسه، چهار ساعت به من وقت داد و نشستیم و بحث کردیم. با مشاوران رهبری که در نهایت منجر به جلسه با شخص ایشان شد هم ساعتها نشست برگزار کردیم. من فکر میکردم اگر قرار است مشکلی حل شود، باید از همین روشها استفاده کرد. دیگران البته این اقدامات را قبول ندارند. وی ادامه داد: دوستان ما در جریان اصلاحطلبی کرارا در سخنرانیهای خود، به مذاکره یا گفتوگوی میان تمدنها اشاره میکنند و میگویند که ایران باید با کشورهای مختلف به خصوص با آمریکا مذاکره کند اما وقتی من نوعی میروم یک ساعت با رهبر این مملکت درباره مسائل اصلاحات یا مسائل کلان جامعه صحبت میکنم، وقتی برمیگردم، غیر از آن نخبگان و افراد پخته که حمایت میکنند، بقیه سعی دارند علامت سوال بگذارند که شما چطور رفتهاید و با حکومت و شورای نگهبان جلسه برگزار کردهاید. ما در پیگیریهای مفصل خود و پس از انجام رایزنیهای طولانی با اعضای شورای نگهبان، توانستیم در انتخابات مجلس دهم به تایید صلاحیت تعداد زیادی از نیروهای اصلاحطلب کمک کنیم. با این حال و به دلیل وجود فضای پوپولیستی، گفتوگو و رایزنی با رهبری و شورای نگهبان گاهی به امتیاز منفی تبدیل میشود.
رهامی افزود: آقای سعید حجاریان یک زمانی اصطلاحی را به کار برد، مبنی بر اینکه «نیروی اصلاحطلب نمیتواند همزمان روی دو صندلی بنشیند». چطور شما تشویق میکنید که برویم و با آمریکا مذاکره کنیم اما نمیتوانیم با رهبر مملکت دیدار و گفتوگو داشته باشیم؟
وی گفت: این طیف اصلاح طلبان از جنبه نخبگانی در اکثریت نیستند اما به لحاظ هیاهو، هیاهوی زیادی دارند. این را هم باید در نظر بگیریم که این نوع هیاهوکردن، مخاطبان بیشتری هم دارد.
این افراد پرهیاهو، معمولا در توییتر یا اینستاگرام فالوئر بیشتری هم دارند اما اگر از آنها بپرسید که کدام مشکل یا معضل را توانستید حل کنید، جوابی ندارند و نهتنها نمیتوانند مسالهای را حل کنند بلکه خود به مسئلهای جدید تبدیل میشوند و آن وقت عدهای باید جمع بشوند تا مشکل اینها با نظام را حل کنند.
بعضیها علاوه بر اینکه گفتوگو با نظام را مناسب نمیدانند، بلکه تلاش میکنند برخی اقدامات ما مبنی بر رایزنی با مقامات که بعضا به نتیجه هم رسیده - از جمله تایید صلاحیت بسیاری از چهرههای اصلاحطلب در انتخابات مجلس دهم - را هم تخریب کنند و به آن آسیب بزنند.
این فعال اصلاحطلب گفت: وقتی من به قم رفتم و با آیتالله یزدی دیدار کردم، ایشان انصافا حوصله به خرج دادند و باعث شدند تا چند مساله به طور جدی حل شود؛ آیتالله مومن هم همینطور بودند. رهامی میگوید: چپ خط امامی تلاش دارد تا روابط خود، هم با بیترهبری و هم با مراجع را حفظ کند و در مواردی نیز که جریانهای تندرو فرضا در سال 88 تلاش کردند مردم را به خیابانها بکشانند، هیچجا نامی از این مجموعه نمیبینید. وی گفت: ما ضد غرب نیستیم اما گاهی مواضع اصلی انقلاب کلا فراموش میشود.